Награда на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „ГЕОРГИ КИРКОВ – МАЙСТОРА“

Юли 12, 2016 Новини БСП 0 514

Започна набирането на предложения за определяне на носителя за 2016 г.

В изпълнение на решенията на Изпълнителното бюро на НС на БСП от август 2006 г. и от 30 юни 2016 г., Националният съвет на Българската социалистическа партия обявява, че започна набирането на предложения за определяне на носителя за 2016 г. на Наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора“.

Съгласно статута на наградата, за нейни носители могат да бъдат предлагани журналисти и публицисти, които последователно отстояват левите идеи в политическия, икономическия, социалния и духовния живот на обществото; съществено са допринесли за популяризиране на политиката и за разширяване на влиянието на БСП и левицата в обществото; посветили са своите творчески изяви на значими обществени проблеми; с изявите си защитават националното достойнство и силата на левите политически и социални идеи. Номинираните ще бъдат оценявани по техния висок професионализъм, компетентност и задълбоченост, по защитаваните ясни политически, граждански и нравствени позиции, по завоюваното трайно и авторитетно присъствие в публичното пространство.

Право да бъдат предложени за участие в конкурса имат български журналисти, публицисти, писатели, учени и общественици, които през последните години имат редовни изяви в българските печатни и електронни медии и разработват значими за обществото, БСП и левицата проблеми.

Право да номинират кандидати за носители на наградата имат комисиите и съветите на НС на БСП, общинските и областните съвети на БСП, ръководства и творчески колективи на средства за масова информация, творчески организации и съюзи, изявени журналисти и публицисти.

За всеки номиниран за наградата до 22 юли 2016 г. в НС на БСП трябва да бъде изпратено мотивирано предложение, придружено с биографична и  творческа справка за кандидата. Всички номинации ще бъдат разгледани от комисия на НС на БСП, в която са включени и всички досегашни носители на наградата. Предложението на комисията за определяне на носителя на наградата ще бъде внесено за утвърждаване в ИБ на НС на БСП до 30 юли 2015 г. Носителят на Националната награда за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора“ ще бъде обявен по време на Националния събор „Бузлуджа `2016“ на 30 юли 2016 г.

За повече информация и справки за конкурса се обръщайте към отдел „Масовополитическа дейност“ на НС на БСП, София 1000, ул.„Позитано“ №20, тел. 02/8107 330, 02/8107 219, е-mail  kulturaimedii@abv.bg . 

Документите с предложенията за номинираните се внасят в отдел „Деловодство“ на НС на БСП до 22 юли 2016 г. включително.